Downloads og beskrivelser

[ nyheder ] [ introduktion ] [ download ] [ links ]

Her finder du nogle pænt nye versioner og en beskrivelse af de større roguelike spil. Mangler dit favoirit-roguelikespil er du velkommen til at droppe en mail til mig :o)

Følgende roguelikespil er til download: Rogue, Moria, Angband, Iso-Angband, Zangband, Omega, Nethack, Falcons Eye.

Rogue (udvikles ikke længere)
Et af de ældeste roguelike spil, tit refereret til som "faderen" til alle roguelikespil. - Et spil man har prøvet mest for nostalgiens skyld ;o)

Download: BSD (v.44 - 84k), Pc (52k), Mac? (v.? - ?k), Amiga (v.1.1 - 132k), Source (v.985 - 96k).

Faqs/Spoilers: spoiler.
Moria - "Dungeons of Doom" (maintainers site)
Historien bygger på Tolkiens "Ringenes Herre", flere af hovedpersonerne fra bogen går igen i spillet. Bla. kan nævnes "Farmer Maggot" som er meget irreterende og hele tiden vil have at vide have der har stjålet hans svampe. "Farmer Maggot" og hans to bæster af et par hunde kan man også finde i Angband.

Download: Xwindows (v.1.07 - 380k), Pc (v.5.52 - 308k), Mac (v.5.5d - 360k), Amiga (v.1.2 - 256k), Vms (v.5.0 - 316k), AtarST (v.5.31 - 232k), Source (v.5.52 - 892k).

Faqs/Spoilers: The Moria FAQ ( text, html), official manual, spoilers.

Ældre ting: manual 1, manual 2, man-page, monster-list, treasurelist, item-checklist, spells, spoilers 1, spoilers 2, spoilers 3, spoilers 4 (older).
Angband - Bygget på "Dungeons of Doom"
Efterfølgeren til Moria, indeholder mange forbedringer til "brugerfladen", i de sidste versioner er der også blevet mulighed for at slå simpel "grafik" til. Der findes rigtigt mange varianter af angband, du kan læse mere om i "Angband Variants FAQ".

Download: Linux, Pc Windows, Pc MsDos - 386/286, Pc OS/2, Mac PPC, 68k, OSX, Amiga, Source.

Se den komplette liste på ftp://ftp.sunet.se/pub/games/Angband/ ->
Iso-PernAngband
En grafisk version af PernAngband i udvikling, på hjemmesiden kan ses screenshots, men der mangler stadig meget at blive færdigt. Send en mail til udvikleren, hvis du er interesseret i at hjælpe til.

Download: Pc-version (v.0.2.6 - 1700k), Linux i386 (v.0.2.6 - 1900k), Sources (v.0.2.6 - 2400k).

Downloadside: http://isoband.cjb.net/download.html ->
Zangband - Zelazny Angband
Er en af de mest ambitøse udbyggelser af Angband, der er flere byer, huler, klasser og racer. Hele magi-systemet er lavet om og der findes et utal af forskellige bøger med forskellig slags magi. Enkelte af de nye racer har også specielle egenskaber som man kan benytte sig af. Desuden er der også flere quests man kan/ skal gennemføre.

Downloadside: ftp://ftp.sunet.se/pub/games/Angband/Variant/ZAngband/ ->
(seneste version 27.02.2006: Zangband 2.7.4c)
Omega (udvikles ikke længere)
Er lidt mere obskurt / humoristisk i forhold til f.eks. Angband, mere i stil med Nethack. Man starter med at svare på en række spørgsmål og udfra dem genereres karakteren. Spillets historie er opbygget om en quest som man opdager mens man gennemfører spillet - det kan dog af og til være lidt uigennemskueligt og man må ty til faqs/ spoilers. Men faktisk meget underholdende!
Download: Linux (v.0.90.4 - 276k), Pc (v.0.80.2 - 304k), Mac PPC/68k (v.0.80.2revB - 336k), Amiga (v.0.80.4 - 372k), Source (v.0.90.4 - 334k).
Faqs/Spoilers: faq, hints, spoilers, adventurer.
Nethack
Et af de ældre spil, der stadig udvikles på. Her har man mulighed for at have et kæledyr, som man kan træne op til at hjælpe sig. Men det kræver at man kan bespise det stakkels kræ, hvilket ikke altid er nemt, da mad er en stor mangelvare i nethack.

Downloadside (version 343): http://www.nethack.org/v343/downloads.html ->

Faqs/Spoilers: http://www.nethack.org/common/index.html ->
Falcon's Eye (Isometric-Nethack)
En grafisk version af Nethack, på hjemmesiden kan ses screenshots, den virker mere færdig end Iso-Angband.

Downloadside: http://falconseye.sourceforge.net/index.html ->

FAQ ->


opdateret 09.02.2004 <tietze@mail.dk>

[indhold / validér]